Hans Vanaken breekt record bij stuntzege in Leipzig

door: CDC
Hans Vanaken - charles De Ketelaere - Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge verbaasde de voetbalwereld opnieuw met een zeer knappe en oververdiende zege tegen RB Leipzig. Vooral de 1e helft van blauwzwart was ronduit indrukwekkend. Hans Vanaken was opnieuw een van de uitblinkers.

Hans Vanaken, met aanvoerdersband, speelde een dijk van een wedstrijd. Hij strooide met geweldige passes en scoorde de belangrijke aansluitingstreffer. Even vreesde men buitenspel van Charles De Koster die de voorzet gaf, maar de VAR gaf aan dat alles gebeurde volgens het boekje.

Die goal van Vanaken is de vierde op rij van de Limburger in de Champions League. Ook dat is historisch, want geen enkele Belg deed hem dat ooit voor. Het is tevens zijn achtste goal op het kampioenenbal. Daarmee kan hij zijn voet zetten naast De Bruyne (10 goals) en Hazard (9 goals).

Na de match verklaarde hij dat dit een geweldig resultaat was, en wie dit voor aanvang had voorspeld, voor gek zou zijn verklaard. "Maar we zijn er gewoon vol voor gegaan, zonder schrik. Dan zie je dat er veel mogelijk is." De kapitein zelf werd nog eens bekroond tot man van de match.