Hein Vanhaezebrouck wil wat rechtzetten: “Te belachelijk voor woorden”

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent speelt zaterdag tegen Standard. Hein Vanhaezebrouck had op zijn persconferentie echter eerst iets recht te zetten.

Deze week verschenen er hier en daar in de pers artikels over Gift Orban. Daarin stond dat hij wel eens de nieuwe Didier Lamkel Zé zou kunnen worden als hij zijn gedacht niet krijgt.

“Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden. Dat hij lacht bij een poging van mij om eens humoristisch te zijn tijdens een tactische bespreking, terwijl andere spelers dan niet lachen of enkel binnensmonds. Wat is daar fout aan?”, zei Vanhaezebrouck meteen.

De vergelijking met Lamkel Zé veroordeelde Vanhaezebrouck heel erg fel. “Iedereen verdient respect. Didier had fantastische voetbalkwaliteiten maar kwam ook met andere zaken in opspraak. Ik vind het eigenlijk ook een beetje schandalig dat men dit probeert te doen.”

Dan volgt een gigantisch compliment voor Orban. “Gift is de grootste en de beste jonge centrumspits waar ik ook mee heb gewerkt en ik zag er toch al enkele passeren. Misschien zag ik nog niet zoveel jonge topspitsen maar toch...”