'Tottenham schrikt zich een hoedje: AA Gent wil de hoofdprijs voor Gift Orban'

door: JDH
Gift Orban
Afbeelding bron: Photonews

AA Gent is uitstekend aan het seizoen begonnen. Het won zijn eerste zes wedstrijden van het seizoen en vooral de spitsen maakten al indruk. 

Gent is samen met Union nog de enige ploeg in de Jupiler Pro League dat nog het maximum van de punten heeft. En ook in de Conference League maakte Gent indruk. Het scoorde in zijn drie Europese matchen telkens 5 keer en moet daarvoor vooral zijn spitsenduo danken. 

Hugo Cuypers maakte in zes wedstrijden al negen goals, terwijl Gift Orban op dit moment op vijf staat. De interesse in de twee spitsen groeit dan ook met de dag. Het Italiaanse Bologna zou al 18 miljoen euro geboden hebben voor Cuypers, maar dat volstaat momenteel niet voor de Buffalo's. 

En ook Orban aan boord houden wordt met de dag moeilijker. In 26 wedstrijden voor Gent scoorde hij nu al 25 keer, bijna één goal per match dus. Onder meer Lille en Tottenham tonen interesse, maar er is voorlopig nog niets concreet over een transfer. 

Bij Tottenham vertrok ondertussen Harry Kane wel voor 100 miljoen euro naar Bayern München, waardoor de Engelsen wel wat geld hebben. Maar volgens HLN vraagt Gent op dit moment voor zo'n 30 miljoen euro Orban. Zelfs voor Tottenham lijkt dat op dit moment nog heel veel geld.