Hein Vanhaezebrouck zet hoofdscout stevig op zijn plaats na vreemde uitspraak over transfer

door: JDH
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent stelde dinsdag met Archie Brown (21) en Omri Gandelman (23) twee nieuwe aanwinsten voor. Maar de hoofdscout die mee aanschoof bij de voorstelling, stelde dat de komst van Gandelman een "100% transfer van Hein is."

Hein Vanhaezebrouck zette hoofdscout Samuel Cardenas op zijn persconferentie voor de match tegen APOEL Nicosia in de Conference League stevig op zijn plaats over zijn uitspraken over Omri Gandelman. 

"Ik vond het een beetje ongelukkig, vooral omdat de speler er zelf bij zat. De vraag die we ons moeten stellen, is of Samuel wel de aangewezen man is om die persconferenties te doen. In onze huidige kern kwamen slechts twee mensen via de scouts, de rest kwamen via Michel en zijn contacten of via de staf."

De twee spelers die kwamen via de scouts zijn de alweer uitgeleende Keegan Jelacic en Gift Orban. Vanhaezebrouck leek dan aan te geven dat spelers in de toekomst anders zullen voorgesteld worden aan de pers. En Vanhaezebrouck heeft het ook moeten uitleggen aan Gandelman. 

"Ik legde Omri uit dat Hugo Cuypers ook een speler van de coach was, die ze hier niet wilden, maar hij werd uiteindelijk wel topschutter", zei Vanhaezebrouck nog.