Historische stap in stadionsdossier Club Brugge

door: CDC
Bart Verhaeghe
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse regering heeft een zeer belangrijke stap genomen in het stadiondossier van Club Brugge. Ze keurde de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion goed. Na jarenlange stilstand kan Club nu eindelijk hopen op vooruitgang.

Het project voor een nieuwe voetbaltempel in Brugge sleept al jaren aan. 15 jaar geleden kwam het bestuur naar buiten met ambitieuze plannen, maar er was heel wat weerstand. Wantrouwige buurtbewoners en Cercle Brugge bleken de grootste tegenstanders.

Club Brugge nam dan maar de vlucht vooruit en besliste om een nieuwe voetbaltempel te plaatsen op de huidige site. In de plannen is plaats voor 40.000 supporters. Het mobiliteitsprobleem wordt aangepakt en licht- en geluidsoverlast zullen fel verminderen. Mooie plannen, dat vindt ook de Vlaamse overheid. 

De Vlaamse ministers Zuhal Demir (Omgeving, N-VA) en Hilde Crevits (Economie, CD&V) hebben daarom vandaag de broodnodige omgevingsvergunning gegeven voor de plannen. Nu is er enkel nog een beroepsprocedure bij de Raad van State die roet in het eten kan gooien. Partijen krijgen een termijn van 45 dagen om die procedure op te starten.