Hugo Broos woedend: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

door: CDC
Hugo Broos
Afbeelding bron: Photonews

Hugo Broos is opnieuw aan de slag als trainer van een Afrikaanse ploeg. Hij moet Zuid-Afrika naar het WK loodsen. Dat leek te gaan lukken, maar in de laatste wedstrijd liep het fout en de trainer vermoedt vuil spel. In Het Nieuwsblad legt hij het uit.

Zuid-Afrika zat in een uitstekende positie om zich te plaatsen voor Qatar 2022. Een gelijkspel tegen Ghana volstond. Ghana maakte de zaak al moeilijk met pesterijen.Nodeloos de Zuid-Afrikanen ver doen reizen en extra PCR-testen laten afleggen, maar op het veld gebeurde het meest flagrante.

De scheids bepaalde de wedstrijd, zo geeft Hugo Broos aan. Waar een scheidsrechter van de FIFA zo'n 15% slechte beslissingen mag nemen, floot die van deze wedstrijd 63% verkeerd, waarvan 89% in het nadeel van Zuid-Afrika. Vooral de ingebeelde penalty was flagrant. Zuid-Afrika diende klacht in.

Broos is in alle staten. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt!" Zijn spelers zagen hun droom afgepakt. "Sorry voor m'n woorden, maar door een klootzak! Dat is enorm frustrerend." zo zei de coach. 
Indien de FIFA akkoord gaat zou de match herspeeld kunnen worden.

Tags Hugo Broos