Ivan Leko haalt verschroeiend hard uit naar het bestuur van Standard

door: BVDO
Ivan Leko
Afbeelding bron: Photonews

Standard verloor met 1-4 van KAA Gent. Nochtans waren de Buffalo’s met een veredeld B-elftal naar Sclessin afgezakt.

Een 1-4-nederlaag kreeg Standard om de oren en dat zat de trainer van Rouches bijzonder groot. Als het zo verder moet met de club, dan heeft Ivan Leko er geen zin meer in.

“Om beleefd te zijn, felicitaties aan mijn collega en zijn team. Met een complete kern hadden ze vandaag met 0-15 kunnen winnen”, zei hij achteraf op de persconferentie.

“Ik voel me erg triest. Is het mogelijk om te werken in deze context? Met maskers op en tegen onszelf liegen, al enkele weken. We hopen dat het ondanks alles goed zal komen, maar…”

Voor Leko is het naar eigen zeggen de triestigste situatie uit heel zijn carrière. “Ik wist dat er problemen waren, maar er werd gesproken over ambities, over play-off 1 volgend seizoen. Dat bestaat gewoon niet.”

En Leko eindigde snoeihard over Standard. “Ik wil geen deel meer uitmaken van deze grap, maar ik ben nog steeds trots om de coach van deze club te zijn. Het zal weer goed komen, met of zonder mij. Maar op dit moment is deze club op elk niveau een grap. Van boven tot beneden.”