Jan Vertonghen staat voor moeilijke keuze na vroeg einde met Anderlecht

door: BVDO
Jan Vertonghen
Afbeelding bron: Photonews

Geen play-offs voor RSC Anderlecht. Daardoor eindigt het seizoen bijzonder vroeg. Geen sinecure voor mannen als Jan Vertonghen.

Jan Vertonghen was te gast in de podcast Football is Life van Daley Blind en Siem de Jong. Daar brak hij het Belgische systeem van play-offs helemaal af. “Wij hebben de top acht gemist en dan word je gewoon met vakantie gestuurd, als je niet degradeert. Te belachelijk voor woorden”, klonk het heel er duidelijk.

Zeker voor Vertonghen, die nog met de nationale ploeg wil spelen in juni, is het onbegrijpelijk om maar liefst 54 dagen verlof te hebben. “Dan is het nadenken: moet ik vakantie nemen, moet ik individueel trainen, moet ik krachttraining doen? Zoveel dingen gaan door je hoofd”, gaat Vertonghen verder.

In de week na de interlandbreak sluit Vertonghen opnieuw aan bij Anderlecht. “Als je het zo bekijkt, zijn die wedstrijden met het nationale team gewoon voorbereidingswedstrijden. Want ik kom dan terug uit vakantie. Ik zal dan wel zorgen dat ik fit ben, dat ik getraind heb in groep. Maar het is echt een experiment.”