Jan Vertonghen zit niet te wachten op Toby Alderweireld: “Weinig respectvol”

door: AVL
Jan Vertonghen
Afbeelding bron: Photonews

België neemt het vanavond in zijn vijfde EK-kwalificatiewedstrijd op tegen Estland. De Rode Duivels hebben iets goed te maken na de matige prestatie tegen Azerbeidzjan.

De Duivels wonnen met 0-1 maar echt overtuigen deden de mannen van Domenico Tedesco niet tegen de Azeri. De ploeg voetbalde weinig kansen bij elkaar en liet ook defensief teveel steken vallen tegen een nochtans matige tegenstander.

De verdediging is, vooral sinds het afscheid van Toby Alderweireld, een groot pijnpunt bij de Rode Duivels. Toch vindt recordinternational Jan Vertonghen het niet nodig om zijn voormalige kompaan terug bij de selectie te halen.

"Dat zou ik weinig respectvol vinden ten opzichte van de jongens die er nu wel zijn", zo vertelde Vertonghen op de persconferentie van maandag. "Ik steek liever mijn energie daar in. Dat is mijn mening."

"Voor Alderweireld bekendmaakte dat hij ging stoppen, waren we trouwens te oud en te traag. Dat werd overal geroepen toch. En nu zou hij moeten terugkomen. Ook dat vind ik weinig respectvol", zo besluit de verdediger van Anderlecht.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24