Kevin De Bruyne en Eden Hazard krijgen duidelijke boodschap van ploegmaat: “Dat is het probleem met hen”

door: AVL
Eden Hazard
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels nemen het in hun eerste wedstrijd van het WK op tegen Canada. Willen de Belgen doorstoten naar de volgende ronde kan er maar beter gewonnen worden. 

Om de Duivels over de streep te trekken tegen de linke Canadezen rekenen de Belgen in de eerste plaats op Kevin De Bruyne. Naar de overige elf namen op het wedstrijdblad is het voorlopig nog gissen. 

Wie in elk geval hoopt op een basisplaats is Thomas Meunier. Meunier ligt in balans met Timothy Castagne op de rechterwingback. Ondanks het feit dat hij al jaren op deze positie speelt is het voor de ex-speler van Club Brugge niet altijd gemakkelijk.

In een gesprek met Sporza vertelde Meunier zelfs dat het voor hem soms moeilijker is wanneer Kevin De Bruyne en Eden Hazard in de ploeg staan.

"Het probleem met Kevin of Eden is dat het spelmakers zijn, zij willen altijd overal lopen. Voor mij is het iets gemakkelijker als ik met iemand speel die op zijn positie blijft. Als ik in balbezit ben, wil ik ook offensieve opties hebben", zo legt Meunier uit.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24