Kevin De Bruyne met verrassende mening over uitschakeling op het EK

door: CDC
Kevin De Bruyne - Roberto Martínez
Afbeelding bron: Photonews

Naar aanleiding van de halve finale tegen Frankrijk aan de Nations League, gaf Kevin De Bruyne een interview aan VTM. Daarin liet hij zijn licht schijnen over de uitschakeling op het EK.

De sterspeler van de Rode Duivels ging in op een hele hoop vragen: van het mogelijke winnen van de Nations League, over het verlies van de Champions League-finale en de uitschakeling op het EK deze zomer.

De Bruyne vindt dat België vooral op het WK een unieke kans had om een prijs te winnen met de nationale ploeg. Het EK viel minder gunstig. Er waren een paar sleutelspelers niet in vorm en de ploeg kon nooit haar hoogste niveau halen. Daarom voelde hij de bui al hangen. "In die zin was ik niet zo ontgoocheld.”

Ook hijzelf begon gehavend aan het toernooi., met een blessure aan de oogkas. Na het toernooi zat hij met een nog zwaardere enkelblessure. Tegen Italië had hij zelfs twee inspuitingen nodig. "Als ik van tevoren had geweten hoe mijn enkel er achteraf aan toe zou zijn geweest, dan had ik niet gevoetbald.”