Kompany hard voor Anderlecht-speler: "Onacceptabel"

door: MAB
Vincent Kompany RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht sleepte gisteren in de toegevoegde tijd nog een punt uit de brand tegen OHL (2-2). Anderlecht-coach Vincent Kompany was streng voor zijn spelers, die zich volgens hem te veel lieten meeslepen. " We moeten bestand zijn tegen elke provocatie."

 

Anderlecht kwam al snel 0-2 achter tegen Leuven. Toen de Brusselaars eindelijk terug in de wedstrijd leken te komen, deelde Michael Murillo van paars-wit in minuut 70 een slag uit aan OHL-verdediger Sébastien Dewaest. Na tussenkomst van de VAR mocht de Panamees met een rode kaart naar de kleedkamers vertrekken. 

"Zo'n rode kaart is onacceptabel," vertelde Kompany achteraf op de persconferentie. "Of het uitgelokt werd door de tegenstander? Daar kijk ik niet naar, alleen naar ons. We moeten bestand zijn tegen elke vorm van provocatie."

De trainer is tevreden over de stappen die al werden gezet, maar hamert op het mentale aspect van zijn manschappen. "We beschikken over een ploeg die al veel progressie heeft gemaakt. Maar nu moeten we de lat heel hoog leggen op het mentale. Dat is bij ons nu nog het cruciale punt." 

Tags