KVO gestraft voor woedeuitbarsting tegen "volstrekt incompetente en hoogstwaarschijnlijk corrupte arbiters"

door: CDC
Standard - KV Oostende
Afbeelding bron: Photonews

Eind augustus verloor KV Oostende na een zeer omstreden doelpunt van Standard. De club reageerde woedend en de voetbalbond moest het ontgelden. Nu volgen er sancties voor de uitlatingen.

De wedstrijd eindigde op 1-0 na een mogelijk buitenspeldoelpunt van Selim Amallah. Bij Oostende waren ze witheet van woede en kregen scheidsrechter Visser en de VAR heel wat over zich heen. De club stuurde een persbericht uit waar ze de arbitrage onder vuur nemen.

Maar daar stopt het niet. Thorsten Theys, de financieel directeur van KV Oostende, stuurde ook verschillende WhatsApp-berichten naar competitiemanager en integriteitsofficier Thibault De Gendt van de KBVB. En die waren niet vriendelijk.

Theys had het over "de volstrekt incompetente en hoogstwaarschijnlijk corrupte arbiters" en over "een volledig onpartijdige bondsprocureur". In een ander bericht klonk het "Ik heb 1 vraag...leg me eens uit waarom dit geen buitenspel is en leg me tegelijk uit waarom incompetente en debiele arbiters niet buitengetrapt worden en de voetbalbond deze lamentabele toestand blijft steunen...het wordt de hoogste tijd dat die honden voor de rechtbank kunnen worden gedaagd...een echte rechtbank dan, geen zoals we die bij jullie kennen."

Het Disciplinair Comité kan niet lachen met die uitlatingen en bestraft de club en haar financieel directeur nu.  Theys krijgt drie maanden schorsing met uitstel en een boete van 3.000 euro (waarvan 1.500 euro effectief). KVO ontving een geldstraf van 5.000 euro (waarvan 2.500 euro effectief)

Download nu de gratis app van Redactie24