Hij werd geen trainer bij Club Brugge: “Ik weet wat de supporters willen zien”

door: BVDO
clinton mata club brugge.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge moest tijdens de wintermercato noodgedwongen op zoek naar een nieuwe coach na het vertrek van Philippe Clement.

Toen Philippe Clement richting AS Monaco trok moest blauwzwart op korte tijd op zoek naar een nieuwe coach. Dat liep niet zo vlot als gedacht. Eén van de kandidaten was Alexander Blessin van KV Oostende. Hij was er heilig van overtuigd dat hij trainer bij Club Brugge zou worden.

“Ik ging kijken naar hun Champions League-matchen en vind het een geweldige club. Die fanatieke fans, die sfeer… Toen duidelijk werd dat Clement naar Monaco ging, zijn er verkennende gesprekken geweest, maar ze twijfelden opeens aan mijn stijl en stelden een ander type coach aan”, zegt Blessin aan Het Nieuwsblad.

“Ja, ik was ontgoocheld. Ik blijf overtuigd dat mijn filosofie héél goed had kunnen werken bij Brugge met die spelers. Het publiek wil daar net rechttoe-rechtaanvoetbal zien, maar goed…”

Blessin kwam ook nog in contact met een Engelse ploeg, maar door de Brexit was het te moeilijk om aan een werkvergunning te geraken. Uiteindelijk trok hij naar het Italiaanse Genoa.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24