Nacer Chadli komt met straffe bekentenis over WK in Qatar

door: BVDO
Nacer Chadli
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Roberto Martinez maakte vrijdag zijn selectie bij de Rode Duivels voor de twee duels in de Nations League bekend.

Daarin was er geen plaats voor Nacer Chadli, maar je voelt wel dat de bondscoach overweegt om hem mee te nemen naar het WK in Qatar later dit jaar. “Nacer heeft een uniek profiel en ervaring op een WK. Ik was ook onder de indruk van zijn match tegen Anderlecht. Maar we voelden dat hij meer tijd en matchen nodig had. Hij moet van 60 minuten matchfit zijn naar 90 gaan. Nacer blijft dus wel in onze gedachten”, klonk het.

Versta hieronder, Chadli is al gecontacteerd om mee naar Qatar te trekken, als hij tenminste voldoende fit geraakt bij Westerlo. Dat lijkt de goede kant uit te gaan. Ook Chadli liet zijn licht schijnen op een WK-deelname.

“Het is geen teleurstelling om er niet bij te zijn bij deze Nations League-wedstrijden, want ik weet dat ik er fysiek nog niet klaar voor ben. Ik moet de komende weken hard werken en me goed in mijn vel voelen om te mogen hopen op het WK. Als ik naar Qatar ga, is het mijn laatste grote toernooi met België”, vertelt hij bij La Dernière Heure.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24