Straffe onthulling: “Als ik kon kiezen, was ik bij Anderlecht gebleven”

door: AVL
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht wist zich de afgelopen weken te herpakken en pakte 10 op 12 in de competitie. Afgelopen zondag tegen KV Kortrijk kwam paars-wit echter niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen KV Kortrijk.

Anderlecht liet door het puntenverlies in Kortrijk de kans liggen om zich in de top 8 te nestelen. Paars-wit blijft, door het gelijkspel van Cercle tegen Club Brugge, wel nog steeds op slechts één punt van een play-off 2-plaats.

Wil Anderlecht zich dit seizoen nog plaatsen voor play-off 2 zal het dus in de eerste plaats met Cercle en of Westerlo moeten afrekenen. Die laatste ploeg heeft met Nacer Chadli een voormalige Anderlecht-speler in zijn rangen.

Paars-wit was in het seizoen 2019-2020, ondanks veel blessureleed, een belangrijke schakel in het elftal van Vincent Kompany. In Kantine blikt de voormalige Rode Duivel nog eens terug op zijn vertrek bij de recordkampioen en pakte hij uit met een onverwachte onthulling.

De gehuurde Chadli trok na één seizoen de deur bij Anderlecht dicht en ging naar het Turkse Basaksehir. De inmiddels 33-jarige Chadli gaf echter toe dat hij liever bij Anderlecht was gebleven. "Anderlecht zat in een moeilijke financiële situatie, waardoor een verlengd verblijf niet mogelijk was", legt Chadli uit.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24