Ondanks zware nederlaag ziet Clement een lichtpuntje in zijn ploeg

door: CDC
clement
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren verloor Club Brugge met pijnlijke 1-5 cijfers van een oppermachtig Manchester City. Aan de pers toonde Clement zich ontgoocheld. Toch trok hij zich op aan één speler.

Clement erkende dat er een groot klasseverschil was tussen beide ploegen, maar dat hij hij voor de wedstrijd ook al aangegeven, toen hij zei dat City een van de twee beste ploegen in de wereld was. Hij vond dat sommige jongens dat verschil kleiner hebben proberen te maken, maar zonder succes.

De zware nederlaag deed toch wat pijn bij de coach van blauwzwart. Enkele spelers hadden teveel respect voor de Engelse topploeg en toonden niet genoeg ballen, zo verklaarde Clement voor de camera. Het verlies was misschien logisch en voorspelbaar, toch leken zijn spelers "moediger" tegen PSG.

Nu kan zijn ploeg leren van een mindere ervaring zo gaf hij aan. Ook is Clement blij dat zijn ploeg toch probeerde te scoren, en daar zelfs in slaagde. De invalbeurt van Ignace Van der Brempt noemde hij een lichtpunt. Omdat die "zich echt gesmeten heeft, zonder respect en goede dingen heeft laten zien."