Pessimistische Vanhaezebrouck vreest voor komende wedstrijden: "We gaan nog punten verliezen"

door: MAB
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

AA Gent wist nog niet te winnen in 2022. De Buffalo's speelden gelijk tegen Kortrijk en Charleroi en staan op de vijfde plaats in de competitie. De mannen van Hein Vanhaezebrouck haalden niet hun gebruikelijke niveau tegen Charleroi, maar de T1 lijkt niet ontevreden. 

 

"Er zijn redelijk wat afwezigen. Met dat in het achterhoofd hebben we het hier niet slecht gedaan", vertelde hij na afloop van de partij. "We kozen voor een andere manier van spelen. We plaatsten de organisatie wat lager om de ruimtes op te vangen. Hoog druk zetten zat er niet in tegen dit Charleroi. De jongens hebben het goed opgevangen", stond er te lezen op de website van de club.

AA Gent mist momenteel sterkouders Laurent Depoirte (ziek) en Vadis Odjidja (blessure). Ook Marreh, Ngadeu en Tissoudali zaten niet in de selectie vanwege hun deelname aan de Africa Cup. "De vertrekkers voor de Afrika Cup hadden we ingecalculeerd. Nu komen daar besmettingen en blessures bij. Dat zorgt voor grotere problemen."

Vanhaezebrouck lijkt het puntenverlies dus te hebben voorzien. "We gaan nog punten verliezen in de komende matchen. Het oogt pijnlijk maar het is wel de realiteit als je belangrijke pionnen mist.” Als Anderlecht deze avond wint op het veld van Mechelen, kan het 6 punten uitlopen op Gent.