Peter Vandenbempt verrast met zijn advies voor het voorzitterschap van de Pro League

door: CDC
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

De Pro League is koortsig op zoek naar een nieuwe voorzitter nu Peter Croonen er mee ophoudt. In De Tribune op Sporza vertelt analist Peter Vandenbempt welke figuur ze daar nu best benoemen.

Afscheidnemend voorzitter Peter Croonen combineerde het voorzitterschap van de Pro League met dat van Racing Genk. Geen evidente opdracht, zelf sprak hij van "de spreidstand te veel". Zijn vertrek stond dan ook in de sterren geschreven. 

Vandenbempt is erg kritisch voor Croonen. Ondanks zijn goede bedoelingen en eerlijkheid waren er te veel problemen. Hij stond onder de negatieve invloed van CEO Pierre François. Ook is het probleem rond de fiscale voordelen van het voetbal nog lang niet opgelost.

Over een toekomstige opvolger is Vandebempt duidelijk: hij wil geen onafhankelijke voorzitter. Er zijn er immers al een paar geweest, en die konden geen indruk nalaten, die waren machteloos. De analist wil iemand van een club, die steun heeft van de rest. 

"Ik denk dat het ook belangrijk is dat er een kwaliteitsvolle, nieuwe CEO komt die van wanten weet en die vertrouwd is met alles wat belangrijk is voor een CEO. Het is ongelooflijk belangrijk dat de grote clubs de handen in elkaar slaan en niet langer proberen elkaar vliegen af te vangen."