Romelu Lukaku geeft aan waarom hij zoveel scoort

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Op de website van de Europese voetbalbond UEFA werd gisteren een interview met Rode Duivel Romelu Lukaku gepubliceerd. De topspits laat zijn licht schijnen over de Nations League, het WK 2022 en zijn eigen kwaliteiten.

De Rode Duivel heeft reeds 100 caps achter zijn naam. Dat komt dankzij zijn vroege begin. Lukaku begon 12 jaar geleden al aan zijn carrière als international. Lukaku stelt vast dat er ups en downs waren, maar de ploeg altijd sterker is geworden. “Ik ben niet echt meteen beginnen scoren voor de Rode Duivels, dat heeft wat tijd gekost."

"Maar eens ik mijn plaats gevonden had, wist ik dat ik kansen zou krijgen om te scoren en dat de andere spelers mij die kansen zouden geven. Ook de rest begon te scoren, niet enkel ik: Eden, Kevin en Dries. Dat overtuigde me dat we topkwaliteit hebben in de aanval. En voor mij was het alsof ik in een snoepwinkel was: gewoon constant scoren."

Lukaku merkt ook op dat door zijn gestalte veel mensen denken dat hij een targetspits is: De bal bijhouden en scoren. Maar hij speelt nooit zo en haat het. Zijn kracht ligt net wanneer hij zich naar de goal richt.  "Dan maak ik weinig verkeerde keuzes." 

"Wanneer ik de bal afgeef weet ik waar ik mezelf moet plaatsen in de box. Ik kan een beetje van alles. En in sommige wedstrijden, wanneer er veel ruimte ligt achter de verdediging, speel ik anders. "Dat is de reden dat ik zo productief ben, ik kan alles een beetje."