Silvio Proto laat zich erg kritisch uit over Noa Lang: "Ik haat dat"

door: CDC
silvio proto
Afbeelding bron: Photonews

Noa Lang is hot. Bij Club Brugge ontbolsterde hij helemaal en hij speelde zich zo zelfs in de Nederlandse nationale ploeg, waar hij het goed deed volgens zijn eigen bondscoach. Maar een Anderlecht-icoon denkt daar anders over en is erg kritisch.

Na enkele uitstekende Champions Leaguewedstrijden staan de topclubs in de rij voor Noa Lang en stijgt zijn transferprijs naar ongeziene hoogtes. Maar niet iedereen is overtuigd van de spelers. Silvio Proto, die elf jaar in doel stond bij Anderlecht, is meer dan kritisch.

Op Eleven Sports verwijst hij naar de laatste wedstrijd van Lang. "Eerlijk, ik zou niet willen spelen met een speler zoals Lang, écht niet." Volgens Proto verdedigt de Nederlander hoegenaamd niet mee. Pas na ingrijpen van de trainer in de tweede helft zag hij beterschap, maar dan nog.

Daarnaast ergert Proto zich ook dood aan de gebaren van Lang. "Ik haat dat echt." Proto geeft aan dat Clement hem beter eens op de bank laat starten na zijn wedstrijd in Antwerpen. "Dat kan hem deugd doen." Dat mensen Lang zo goed vinden begrijpt hij niet, voor Proto is hij niet dé topspeler die iedereen er van maakt.