Spaanse topcoach moet volgens The Mirror Louis Van Gaal vervangen bij Oranje

door: MAB
Louis Van Gaal
Afbeelding bron: Photonews

Louis Van Gaal stopt hoogstwaarschijnlijk als coach van Oranje na het WK in Qatar eind dit jaar. De Nederlandse voetbalbond is al druk in de weer om een opvolger te vinden voor de 70-jarige Van Gaal en hun eerste keuze zou niemand minder zijn dan Pep Guardiola. 

De Engelse krant The Mirror weet namelijk dat de KNVB een plan heeft opgesteld om de Spaanse succestrainer aan te werven. Guardiola's contract bij Manchester City loopt nog tot de zomer van 2023, een halfjaar nadat het WK ten einde komt. 

De voormalige coach van FC Barcelona en Bayern München liet in het verleden al weten dat het een droom van hem is om een nationaal elftal te coachen. De Nederlandse voetbalbond contacteerde de T1 van de Citizens al in augustus, maar kreeg toen geen positieve respons. 

Guardiola en City lijken goed op weg om een vierde keer de Premier League te winnen. Kevin De Bruyne en zijn ploeggenoten staan ondertussen twaalf punten voor op eerste achtervolger Liverpool, dat wel nog twee wedstrijden te goed heeft.