Sportief directeur Genk uit stevige kritiek op transferbeleid Brugge

door: CDC
Dimitri De Condé
Afbeelding bron: Photonews

Zowel Club Brugge als KRC Genk zetten alles op alles om de titel te winnen. Ook naast het veld lijkt de strijd ingezet.

Tegen de verwachtingen in kon Genk haar ploeg behouden en zelfs gericht versterken. De sportief directeur van de Limburgers, Dimitri de Condé, is dan ook erg tevreden. 

Hij geeft bij Het Laatste Nieuws aan dat de ambitie de titel is. "Wij gaan voor het allerhoogste. Maar dat was ook onze ambitie moesten er nu één of twee sterkhouders vertrokken zijn." Voor zijn belangrijkste concurrent, Club Brugge, had hij een stevige steek klaar op het einde van het interview.

Het transfergeweld op het einde van de transferperiode lijkt voor de Condé een gevolg van slecht beleid. "Als ik van Europese clubs om 18u30 nog berichten krijg dat ze die, die en die speler nog in de aanbiedingen hebben, dan vind ik dat choquerend. Dan ben je toch gewoon niet voorbereid? Als je nog vier transfers moet realiseren op Deadline Day, dan vind ik niet dat je goed gewerkt hebt. En noem dat geen opportuniteiten, op zo'n momenten betaal je gewoon nog meer. Dus ook in die optiek vind ik dat Genk een goede mercato heeft gehad. Prijs-kwaliteit, maar ook wat timing betreft. Op Ugbo na stonden onze nieuwkomers hier snel."