Peter Vandenbempt wijst Dimitri De Condé terecht na incident met Jan Vertonghen

door: AVL
Dimitri De Condé
Afbeelding bron: Photonews

Zondagavond speelde Racing Genk en Anderlecht 1-1 gelijk. De wedstrijd werd echter ontsierd door verschillende opstootjes, zowel op als naast het veld.

De heisa begon in minuut 15 toen Genk-speler Bonsu Baah het veld moest verlaten na een tweede gele kaart. Enkele minuten daarvoor had de 18-jarige Ghanees zijn eerste kaart gekregen na een opstootje met Jan Vertonghen.

Na de wedstrijd ging de technisch directeur van Racing Genk Dimitri De Condé verhaal halen bij Vertonghen. Het resulteerde in een heftige discussie waarbij de Rode Duivel De Condé een duw gaf. Peter Vandenbempt liet bij Sporza zijn licht schijnen over het incident.

Hoewel de analist het gedrag van Vertonghen veroordeelt was Vandenbempt ook allesbehalve mals voor De Condé. "Ik denk niet dat een technisch directeur na de wedstrijd in de neutrale zone een speler van de tegenpartij, die nog vol van de adrenaline net van het veld komt, de levieten moet gaan lezen en zo nog eens een relletje ontketent. En dan nog eens verbaasd is dat die speler reageert. Dat is nergens voor nodig", zo besluit Vandenbempt. 

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24