Standard op de pijnbank voor voetzoekers tijdens match met OHL

door: MAB

Standard moet een deel van zijn tribunes sluiten tijdens de volgende thuiswedstrijd. Dat besloot het Disciplinair Comité van de KBVB na een nieuw incident tijdens de wedstrijd tussen de Luikenaars en OHL op 16 oktober.

Aanleiding van de straf: een voetzoeker die ontplofte en de Leuvense doelman Rafael Romo kwetste tijdens de wedstrijd tegen OHL. Standard heeft ondertussen meegedeeld dat het niet in beroep gaat tegen de straf en zelf een schadevergoeding indient tegen de onruststoker die de voetzoeker wierp. 

"Hoewel Standard de Liège van mening is dat ze niet in fout zijn bij de organisatie van deze wedstrijd, moeten we vaststellen dat Standard de laatste tijd opnieuw regelmatig gestraft wordt d.m.v. boetes voor diverse buitensporigheden (gebruik van pyrotechnisch materiaal, het gooien van voorwerpen op het veld…)", staat er te lezen op de site van de Rouches. 

"In dat opzicht heeft het management van onze club beslist om niet in beroep te gaan tegen deze beslissing. Standard de Liège veroordeelt met klem alle daders van deze overtredingen." De wedstrijd van 15 december tegen Beerschot wordt dus gedeeltelijk achter gesloten deuren gespeeld. 

Tags