Straffe onthulling: Noa Lang haalde aanvankelijk zijn neus op voor PSV

door: AVL
Noa Lang
Afbeelding bron: Photonews

Na drie bewogen seizoenen in België trok Noa Lang de deur van het Jan Breydelstadion achter zich dicht. De Nederlander versierde een transfer naar PSV.

De Lampenclub legde om en bij de 15 miljoen euro op tafel om de flamboyante aanvaller over te nemen. Met PSV maakte Lang een ietwat verrassende keuze. De zevenvoudig Oranje-international leek voorbestemd voor een top vijf-competitie maar de concrete interesse bleef uit.

Ook Noa Lang zelf hoopte in eerste instantie op een grotere club en stond naar eigen zeggen aanvankelijk niet te springen voor een overstap naar Eindhoven. Na enkele positieve gesprekken ging hij uiteindelijk toch overstag. 

"Eerst wilde ik niet naar Nederland. Ik had zoiets van: ‘neen man’", bekent hij in een interview met Eindhovens Dagblad. "Later dacht ik: ‘Ik ben Noa Lang en die doet wel vaker dingen die mensen niet verwachten.’"

"Ik voelde echt hoe graag ze me wilden. Je hebt clubs die bij de eerste interesse een beetje laks doen, maar zij zaten er heel kort op", vervolgt de Nederlander. "De onderhandelingen waren niet makkelijk. Daaruit bleek nogmaals hoe belangrijk ik voor hen was."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24