Sven Kums zit met dubbel gevoel omtrent Gift Orban

door: AVL
Gift Orban
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent raast als een echte sneltrein door de Europe Play-offs. Afgelopen weekend ging Cercle Brugge voor de bijl met 0-4.

De man van de wedstrijd bij KAA Gent was wederom de onvermijdelijke Gift Emmanuel Orban. Nadat Cuypers, die andere goaltjesdief bij de Buffalo's, in de tweede helft het openingsdoelpunt had gemaakt, ontbond de Nigeriaan nog eens zijn duivels met een hattrick in amper zestien minuten tijd.

Kapitein Sven Kums, die zelf ook een sterke wedstrijd speelde en twee assists afleverde, was na de wedstrijd dan ook bijzonder lovend voor zijn ploegmaat al zat de 35-jarige middenvelder ook wel met een ietwat dubbel gevoel. Zo vindt Kums het namelijk bijzonder jammer dat Tarik Tissoudali, mede door de indrukwekkende prestaties van Orban, nog steeds wacht op zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer uit blessure.

"Ik vind het wel jammer voor Tarik dat hij niet scoort", aldus Kums bij Het Laatste Nieuws. "Iedereen gunde het hem toen hij op doel schoot. Eens dat hij dat eerste doelpunt heeft gemaakt, zal het wel weer komen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24