Toby Alderweireld openhartig over keuze voor Qatar

door: CDC
Toby Alderweireld
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels zijn in volle voorbereiding voor het belangrijke WK-drieluik tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland. Voor de gelegenheid sprak Toby Alderweireld openhartig met de pers.

Alderweireld gaf eerlijk toe dat het financiële belangrijk was voor zijn overstap van de Premier League naar Qatar. Maar hij zei positief verrast te zijn van het niveau bij Al-Duhail. Het is een trapje lager dan in Engeland, maar Alderweireld is er van overtuigd dat hij er zijn niveau op peil kan houden. 

Verder gaf hij ook aan dat hij er veel meer tijd heeft voor zijn gezin: "Ik heb twee kinderen en bij Tottenham zag ik ze zeer weinig. Dat deed hoe langer hoe meer pijn. In Qatar ga ik hen meer zien en dat is heel belangrijk voor mij. Ik wil mijn kinderen zien opgroeien en dat kan veel beter bij mijn huidige club. Bij Tottenham frustreerde het mij dat ik mijn gezin al te vaak achter moest laten, soms speelden we wel drie keer per week, met telkens een afzondering vooraf. Dat begon steeds meer te wringen.”

Over jongere spelers die hem bij de Rode Duivels het vuur aan de schenen zouden kunnen leggen was hij ook positief. Alderweireld gaf aan die jonge kerels te steunen, terwijl hij ook zijn "stinkende best" zal doen om zijn beste niveau te halen.

Download nu de gratis app van redactie24