Vertonghen weet waar hij zijn voetbalcarrière zal afsluiten

door: CDC
Jan Vertonghen
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren versloeg Benfica met Jan Vertonghen (34) in de basis Barcelona met 3-0. De Rode Duivel speelde een degelijke partij en sprak achteraf met de Nederlandse pers, onder meer over zijn toekomst. 

Eerst analyseerde hij de match voor de camera's van RTL sport. De Rode Duivel wees op het belang van de vroege goal en de snelheid van zijn ploeg voorin. De tweede helft kon zijn ploeg makkelijk verdedigen. Vertonghen stelt vast dat Barcelona geen slecht team heeft, maar wel veel pech kent.

Zijn eigen wedstrijd was goed en hij kwam nooit in moeilijkheden geeft hij aan. In de lijn van zijn andere matchen en Vertonghen voelt zich dan ook zeer goed in Benfica. Het is een nieuwe, mooie, grote en ambitieuze club in zijn carrière en na een jaar zonder publiek, bevallen de supporters hem er zeer.

De reporter vroeg hem dan ook of hij er zijn carrière wilde afsluiten, waar Vertonghen positief op antwoordde. “Ik denk dat de kans groot is dat ik hier mijn carrière afsluit. Ik ben 34 en heb nog een kleine twee jaar contract. Ik heb niet de ambitie om weer te veranderen van club en een ander leven op te bouwen. Normaal gezien stopt het hier voor mij.”