Voetbalanalist ziet de competitie niet goed starten: “Dit is veel te vroeg”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De competitie in België is al begonnen, maar elders in Europa is dat niet het geval. Volgens Mo Messoudi starten we veel te vroeg.

De Belgische competitie start traditiegetrouw als eerste en om eventuele speeldagen en wedstrijden die door corona geschrapt zouden moeten worden op te vangen was dat dit jaar nog vroeger dan anders.

Geen normale situatie volgens voetbalanalisten. “Elk jaar zijn wij de eerste competitie die start, nu is dat nog een stuk vervroegd. Vorig jaar kon ik dat nog begrijpen, met het EK dat er aankwam, maar nu moet men me toch eens uitleggen wat het nut is van zo’n vroege start”, zegt analist Mo Messoudi aan Sport/Voetbalmagazine.

De meeste ploegen hebben dan ook nog veel huiswerk en wellicht is dat pas in de tweede helft van augustus af. “Het gevolg is dat heel veel clubs nog heel veel werk hebben, met spelers van het EK, de Copa América of de Spelen die later moeten ingepast worden en vaak sterkhouders zijn. Pas begin september gaan we de echte elftallen zien en kunnen beoordelen.”