Voormalige secretaris-generaal van de KBVB reageert fel op corruptieschandaal: "Men speelt met vuur"

door: CDC
Alain Courtois
Afbeelding bron: Photonews

De Franstalige documentaire ‘Le milieu du terrain’ legde heel wat schandalen bloot in het Belgische voetbal. De voetbalwereld kan hier niet omheen. RTBF vroeg om een reactie aan Alain Courtois, oud-topman bij de KBVB.

Matchfixing, fraude, malafide agenten en belangenvermenging, de lijst van schandalen in onze competitie is eindeloos. Het ziet er naar uit dat de onthullingen een crisis in ons voetbal zullen veroorzaken. Courtois wil dat er krachtig opgetreden wordt.

Alain Courtois vindt dat de rol van de makelaars dringend moet aangepakt worden. Makelaars lijken het voetbal verziekt te hebben en zijn volgens hem een motor in de overdreven commercialisering van het voetbal, waarbij enkel het geld van transfers telt en clubliefde verdwijnt.

Dat makelaars zo verbonden zijn met clubs kan voor hem niet. De belangenvermenging is te groot. "In België speelde men met vuur en de mensen zijn nu gedegouteerd van het voetbal. Wat de documentaire blootlegde kan gewoon niet. Nochtans behoort voetbal aan de supporters, er moet dringend orde op zaken gesteld worden." 

Download nu de gratis app van Redactie24