Vrouw van Ruud Vormer doet boekje open over transfer naar Zulte Waregem

door: BVDO
Ruud Vormer
Afbeelding bron: Photonews

Ruud Vormer is opnieuw voetballer. Nadat hij bij Club Brugge aan de kant werd geschoven, is hij aan de slag bij Zulte Waregem.

De transfer van Ruud Vormer naar Zulte Waregem heeft zijn effect nog niet gemist. Toch was de deal bijna niet doorgegaan, zo vertelt Roos America, de vrouw van de Nederlander. Het was een gedurfde zet van Vormer, om naar een degradatieploeg te trekken, maar hij had ongelofelijk veel zin om weer te voetballen.

“Toen ik tijdens de onderhandelingen op een bepaald moment merkte dat Ruud teleurgesteld was omdat de deal bijna ging afketsen, heb ik hem gezegd: 'Laat je zaakwaarnemer nu toch gewoon weten dat je echt naar daar wil. Klaar.' Het was tijd om zijn hart te volgen en niet te veel na te denken of het nu al dan niet slim is. Hij moest gewoon opnieuw voetballen”, vertelt vrouwlief aan Het Laatste Nieuws.

Zij wou voor haar man best wel wat opgeven. Enkele jaren in het buitenland en zelf daar werken zag ze perfect zitten, maar Vormer wou perse in België blijven. Het gezin woont in Knokke en daar zijn ze duidelijk supergelukkig.

“Dat Ruud hier zijn carrière mooi kan afsluiten, en zich weer goed voelt, was het belangrijkste. Het was nog te vroeg om hele dagen thuis te zitten. Ruud is er nog niet klaar mee. En als je dan ziet dat Zulte Waregem intussen al een paar keer heeft kunnen winnen, is dat gewoonweg fantastisch.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24