Wordt Kevin De Bruyne UEFA Speler van het Jaar?

door: CDC
Kevin De Bruyne
Afbeelding bron: Photonews

De Europese voetbalfederatie UEFA onthulde vandaag de drie genomineerden voor speler van het jaar 2020/21. Daar zit een opvallende naam bij

Niemand minder dan "onze" Kevin De Bruyne" staat op de shortlist. De selectie werd gemaakt door een jury van 24 trainers van landenteams die meegedaan hebben aan Euro 2020 en 80 trainers die in het clubvoetbal Europees speelden. Ook 55 journalisten hadden in hun inbreng.

Ze moesten elk een lijst opstellen van 3 spelers die ze punten moesten toebedelen. Genomineerd zijn Kevin De Bruine (België - Manchester City), Jorginho (Italië - Chelsea) en N'Golo Kanté (Frankrijk - Chelsea). 

De Bruyne, vorig jaar tweede, werd kampioen van de Premier League met City en speelde de finale van de Champions League. De favoriet lijkt  echter Jorginho te zijn, die met Chelsea de Champions League won en met Italië het EK. Iets wat maar een select kransje aan spelers hem voordeed. 

De winnaar wordt op donderdag 26 augustus bekend gemaakt bij de loting van de groepsfase van de Champions League in Istanbul