Wouter Vandenhaute erg boos fiscale hervormingsplannnen: "Weet je wat er zal gebeuren? Het omgekeerde van wat de minister wil bereiken"

door: CDC
wouter vandenhaute
Afbeelding bron: Photonews

De plannen van de overheid rond de fiscale regering voor het Belgisch voetbal blijven de gemoederen beroeren. In een interview aan HLN haalt Wouter Vandenhaute uit naar de minister van Financiën Vincent Van Peteghem.

De fiscale hervormingsplannen zullen de Belgische topclubs duur te staan komen en ze zijn dan ook ontstemt over wat de regering wil doen. Als tegemoetkoming trok de minister van Financiën de belastingkorting op van vier naar twaalf miljoen euro, om te investeren in jeugd en infrastructuur.

Maar Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute is niet onder de indruk. Hij wijst op de zware verliezen door Covid en haalt aan dat men overal in Europa het voetbal net extra ondersteunt. Hier moeten de clubs bijkomen 43 miljoen euro ophoesten.

Vandenhaute zegt dat de regering verder het omgekeerde zal bereiken van wat men wil. Belgische spelers worden duurder maar de regeling voor buitenlanders blijft bestaan. De verleiding om goedkope buitenlanders aan te trekken zal dus alleen maar groter worden.