VTM

De kogel is door de kerk: Deze drie koppels strijden verder voor hun droomhuis in 'Huis Gemaakt'

door: COS
Huis Gemaakt
Afbeelding bron: VTM

Het waren bewogen dagen vol hard labeur voor de koppels in 'Huis Gemaakt'. Ondanks de vele hindernissen wisten de duo’s hun eerste kamer af te werken.

In de aflevering van donderdag kwamen juryleden Bart, Béa en Cerina na een slopende deadline langs om alles kritisch te beoordelen. De keuzes die de jury moesten maken waren erg moeilijk. Van de zes deelnemende koppels mogen er slechts drie verdergaan met de verbouwingen.

Voor Herbert & Cynthia, Leonard & Naomi en Tom & Alice stopte helaas het avontuur. De jury had wél goed nieuws voor Kayleigh & Bavo in Hasselt, Anouk & Martin in Aalst en Ana & Enis in Antwerpen, want zij mogen 'hun' droomhuis verder afwerken.

Huis Gemaakt
Afbeelding bron: VTM

In Hasselt stonden de juryleden voor een heel moeilijke keuze. Het waren Bavo & Kayleigh die het voordeel van de twijfel kregen. "We hadden het echt niet verwacht maar we did it! Als we het huis winnen dan kunnen we trouwen en beginnen aan ons familietje."

In Aalst vond de jury de afwerking van de kamers ondermaats. De jury zag het meeste groeipotentieel in Anouk & Martin en is benieuwd naar hun verdere plannen voor het huis. "Het was echt nek aan nek! Ze krijgen ons hier niet meer weg nu."

In Antwerpen won de warme kinderkamer van Ana & Enis. De beslissing viel zwaar voor de twee duo’s, die ondertussen goede vrienden zijn geworden. "Onze eerste reactie was 'yes!', maar dat duurde maar twee seconden. Het is dubbel want je wil niemand kwetsen en je weet dat Tom & Alice gekwetst zijn."