VTM

Gers Pardoel neemt geen blad voor de mond na felle kritiek: “Sta er nog steeds achter”

door: COS
Afbeelding bron: Medialaan

Gers Pardoel heeft de afgelopen dagen heel wat kritiek over zich heen gekregen. Dat gebeurde nadat hij de omstreden #ikdoenietmeermee-hashtag plaatste.

In de #ikdoenietmeermee-actie roepen bekende Nederlanders op de coronamaatregelen niet meer te volgen. Landgenoot Jan Jaap van der Wal veroordeelde het gedrag van Gers in de talkshow ‘Vandaag’. “Als ik VTM was, zou ik zeggen: jij doet ‘The Voice Kids’ volgend seizoen niet.”

In Het Laatste Nieuws benadrukt Gers dat het om zijn mening gaat en geen crimineel feit is. “Ik heb die post wel verwijderd van mijn Instagram. Niet omdat ik er niet meer achter sta, want ik deed al heel lang niet meer mee aan al die regels.”

Tegendraads

Bij ‘Gert Late Night’ verduidelijkt hij waarom hij zich tegen de regels verzet. “Ik wil niet de hele tijd altijd maar nemen wat er door de overheid wordt gezegd.” Hij geeft wel toe dat hij de boodschap iets te snel geroepen en niet heel genuanceerd heeft. “Maar ik ben als van kinds af heel tegendraads als je tegen mij zegt dat ik dit of dat moet, dan moet ik mij daar altijd uitwringen.”

En wat ‘The Voice Kids’ betreft? “Ik geef niet de boodschap aan kinderen dat ze iets moeten doen. Volgend jaar wil ik dus gewoon weer meedoen aan ‘The Voice Kids’.”