VTM

Harry en Jerina zijn duidelijk over hun deelname aan 'Huis gemaakt': "Dat zouden we nooit opnieuw doen"

door: LHX
Harry en Jerina
Afbeelding bron: VTM

Ondanks hun verlies in 'Huis gemaakt' gaat het goed met Harry en Jerina. Er staat opeens 120 000 euro op hun bankrekening, door de spectaculaire crowdfundingactie van enkele onbekenden. Het voorbije jaar is voor hen echter niet zo gemakkelijk geweest.

Harry Descamps en Jerina Malfait waren de enige kandidaten in 'Huis gemaakt' met een fulltime job én kinderen. En dat eiste zijn tol. "Het was zeven dagenn op zeven", vertelt Jerina aan Humo. "Sommige weekends hebben wij amper geslapen."

Niet alleen Harry en Jerina hebben afgezien, ook hun kinderen hebben eronder geleden. En daar zit Harry echt mee in: "Om die reden alleen al zou ik het nooit opnieuw doen", zegt hij. "Onno’tje, onze dochter, is 5 en huilde elke keer bij de oppas: ‘Ik heb pijn aan mijn hartje,’ zei ze. Pff."

Toch zien ze ook de positieve kant van het verhaal: "We hebben niet alleen veel praktische dingen bijgeleerd, we zijn ook als persoon gegroeid", zegt Harry. "We hebben onszelf en elkaar op een totaal andere manier leren kennen."