VTM

Jacky Lafon openhartig over de dood: “Ik weet al wat er op mijn kist zal staan”

door: ASX
jacky lafon4
Afbeelding bron: VTM

Inmiddels is het alweer 8 jaar geleden dat Rita Van den Bossche, beter gekend als ‘zatte Rita’, met de noorderzon vertrok uit ‘Familie’. Dat het personage nog altijd heel geliefd is, zagen we vorig jaar tijdens haar gastoptreden in de jubileumshow ’30 Jaar Familie’.

Ook Jacky zelf heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze graag opnieuw zou meespelen in ‘Familie’. De makers van Vlaanderens langstlopende soap hadden ook een concreet voorstel voor de actrice, maar dat zag de 76-jarige Jacky niet zitten.

“Ze wouden er een eindplot van maken. Rita mocht terugkeren om uiteindelijk te sterven”, vertelt Jacky in HLN Showbits. “Dat zag ik niet zitten”, bekent de actrice. “Ik wil één keer sterven, in het echt, en dat is genoeg”, klinkt het gedecideerd.

Over haar eigen dood doet de actrice nog een bijzondere bekentenis. “Op mijn kist moet er staan: Ik lig hier niet graag”, lacht Jacky. Wie de actrice nog eens aan het werk wil zien; Jacky schittert momenteel in de komedie ‘Zo mooi, zo blond’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen.