VTM

Julie Vermeire flink onder vuur na eerste aflevering van 'De Vermeires': Kijkers niet te spreken over wat ze zien

door: LHX
Julie en Jacques Vermeire
Afbeelding bron: VTM

In 'De Vermeires' krijgen we een inkijk in het dagelijkse leven van het gezin van Jacques Vermeire. In de eerste aflevering is onder meer te zien hoe Julie Vermeire haar beklag doet bij haar vader over zijn keuken.

Volgens Julie Vermeire is het dringend tijd voor een nieuwe keuken. "De keuk valt bijna uiteen. Die staat hier al van voor mijn geboorte", klaagt ze. "Als ik een spaghetti wil koken, duurt het tien minuten voor het water borrelt." Bovendien is er een plankje dat helemaal loszit.

Jacques Vermeire heeft er weinig boodschap aan. "Weet jij hoeveel een keuken kost?", vraagt hij haar. "Ik ga daar geen geld aan geven."

Op sociale media komen er heel wat reacties van mensen die Jacques gelijk geven. "Vroeger werd er alleen vernieuwd als het echt op was. De dag van vandaag moet alles te snel gaan", wordt er geschreven. "Er zijn mensen die om zo'n keuken te hebben in de rij willen staan omdat ze in benarde omstandigheden leven. Materialisme is niet alles."

"Een nieuw kookfornuis en de spaghetti lukt weer perfect. Die keuken is toch nog oké", klinkt het ook. "Typisch de jeugd. Het is niet omdat je veel geld hebt dat alles per sé altijd nieuw moet zijn!"

"Zo gaat dat met mensen die hard werken een een vermogen hebben opgebouwd van nul. Die leven zuinig. Voor iemand zoals zijn dochter die amper weet wat werken is, is dat wat moeilijker om te begrijpen. Zij wil natuurlijk kunnen showen op Instagram."

Toch zijn er ook mensen die het opnemen voor Julie. "Ze wil gewoon het beste voor haar papa, mooi toch!"

Download nu de gratis app van Redactie24