VTM

Kijkers van 'Huis gemaakt' klagen over 'opgezet spel': "Zelfde scenario als vorig jaar"

door: LHX
Huis Gemaakt
Afbeelding bron: VTM

Het zijn Cedric en Anaïs die na de finale van 'Huis gemaakt' hun droomhuis in Antwerpen cadeau krijgen. Eline en Younes zien helaas hun huis in Beringen aan hun neus voorbijgaan.

De reacties op sociale media op de finale van 'Huis gemaakt' zijn bijzonder verdeeld. Veel kijkers vinden dat Cedric en Anaïs verdiend gewonnen hebben, maar er klinken ook verontwaardigde reacties.

Zo wordt er geklaagd dat Cedric en Anaïs luttele dagen voor de finale bekendmaakten dat hun huidige woning onbewoonbaar was verklaard en dat ze dus hun nieuwe huis wel érg goed konden gebruiken. "Toen ik dat krantenartikel zag, wist ik dat Beringen geen kans maakte", schrijft iemand. "Zoiets komt niet heel toevallig uit net voor er gestemd moet worden."

Veel kijkers vinden het bovendien niet eerlijk dat het pand in Beringen veel groter was dan dat in Antwerpen. Dat maakt het moeilijker om te verbouwen en zorgt ervoor dat het achteraf meer geld kan opbrengen.

"Onterecht, opgezet spel!", klinkt het. "De grote panden winnen nooit... ze kunnen lekker verkocht worden voor meer geld." "Hetzelfde scenario als vorig jaar."