VTM

Kijkers van 'Huis gemaakt' reageren verontwaardigd op dramatische wending: "Oneerlijk"

door: LHX
Huis Gemaakt - Bavo -Kayleigh
Afbeelding bron: VTM

Op 2 januari wordt de finale van 'Huis Gemaakt' uitgezonden op VTM. Wie van de drie koppels wint er zijn droomhuis?

Elk jaar staan er in de finale van 'Huis Gemaakt' enkel nog de twee beste koppels, maar dit jaar is dat voor één keer anders. Door een ex aequo zijn er dit keer niet twee, maar drie finalisten.

Bavo en Kayleigh haalden met 77 procent immers de hoogste score, maar team Antwerpen en Aalst volgden op de voet, met allebei een score van 76 procent. Na een korte deliberatie besloot de jury dat de koppels dan maar alle drie naar de finale mogen.

De vreugde was groot, maar op sociale media klinken er ook kritische stemmen. Vooral de fans van Bavo en Kayleigh zijn ietwat verontwaardigd.

"Ik vind dat niet echt eerlijk voor Hasselt. Die gaan van 50 procent kans terug naar 33", klagen ze. "Eigenlijk zou er alleen nog moeten gestemd worden voor Aalst of Antwerpen."

Waar de kijkers uiteraard ook hun mening over geven, is welk koppel er volgens hen moet winnen. Daar is de afgelopen tijd een grote verschuiving gebeurd. Tot voor kort leken Ana en Enis nog het populairst, maar na de jurycommentaar moeten veel kijkers erkennen dat Bavo en Kayleigh wel héél knap werk hebben geleverd.

"Je kan er toch niet onderuit dat dit het mooiste huis is. Alles past zo mooi bij elkaar. Echt mooi afgewerkt", klinkt het. "Ik was van in het begin fan van Antwerpen, maar eerlijk is eerlijk. Het huisje in Hasselt vind ik toch mooier afgewerkt."