VTM

Nog meer problemen voor BV’s wiens naaktfoto is uitgelekt: “Dan zullen ze hun partners het beschouwen als overspel”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De drie BV’s van wiens naaktfoto is uitgelekt, zijn dom geweest. Het is walgelijk en strafbaar om dergelijke beelden te verspreiden om het internet. Maar is het ook niet slim om ze door te sturen naar een wildvreemde.

Rika Ponnet is relatiedeskundige. “In de praktijk heb ik nog maar weinig koppels gezien die uit elkaar zijn gegaan omdat er van één van de partners ongewild naaktbeelden verspreid werden”, citeert TV-Story haar in Het Laatste Nieuws.

“Ik kan en wil over deze concrete zaak niets zeggen, maar in het algemeen twee dingen: al die heisa veroorzaakt stress en dat is nooit goed voor relaties. deels van de situatie af, van de afspraken die ze al dan niet gemaakt hebben rond sexting of flirten.”

“Als deze beelden gemaakt zijn binnen een dating-context, dan zal de partner dat zo goed als zeker beschouwen als een vorm van overspel. Maar net zo goed heeft het daar niets mee te maken en zijn de foto’s niet veel meer dan wat zottigheid, een vorm van uitdagend gedrag. Dan kan ik me zelfs inbeelden dat de partner in kwestie achter de man gaat staan en hem keihard zal steunen, zeker ook in de juridische strijd, de zoektocht naar de dader.”

“Want laten we dat toch niet vergeten: sexting is niet strafbaar, naaktbeelden verspreiden tegen de wil van de maker is dat wel.”