VTM

Nora Gharib breekt bij Luk Alloo: “Ik ben helemaal aan het trillen, Luk”

door: PMN
Nora Gharib
Afbeelding bron: VTM

Vanavond is er bij VTM een nieuwe aflevering van ‘Alloo bij…’ Luk trekt met Nora Gharib op stap.

Nora Gharib stond al vrij vroeg op eigen benen. Als minderjarige trok ze op eigen initiatief naar een studio omwille van een relatie die haar ouders niet goedkeurden.

Ze woonde daar samen met andere jongeren onder toezicht van begeleider Ronny. Wanneer Luk en Nora haar oude studio binnengaan, beginnen de traantjes toch te vloeien. “Alleen wonen op jonge leeftijd was heftig, omdat ik me niet kon focussen op zaken die mijn leeftijdsgenoten deden: school, vrienden… Ik heb daar weinig ruimte voor gehad in mijn hoofd.” 

Daarnaast was de verleiding voor Nora groot om het foute pad te bewandelen: “Alle jongeren die hier woonden, gebruikten drugs. Ik heb het geen enkele keer gebruikt. Mijn haat ervoor is alleen maar gegroeid door de dingen die ik hier heb gezien. Ik heb levens zien kapot gaan.”

Wanneer Nora het appartement in Merksem ziet waar ze als klein meisje leefde, breekt ze. “Ik ben helemaal aan het trillen, Luk!”

Ze kan haar ogen niet geloven en dus haalt ze haar zus erbij via FaceTime om samen mooie momenten op te rakelen.  “Hier, de badkamer, waar we onze benen niet konden strekken als we op het toilet zaten omdat de wasmachine in de weg stond!”, vertelt zus Farah. 

Ze heeft goede herinneringen aan haar tijd als klein meisje in het appartement, maar toch maakt het bezoek haar bijzonder emotioneel.