VTM

Nora Gharib confronteert dochter Chams met Palestijns-Israëlisch conflict

door: ASX
Nora Gharib
Afbeelding bron: VTM

Het conflict tussen Palestina en Israël doet de gemoederen hoog oplopen, ook in ons land. VTM-gezicht Nora Gharib deelt op social media haar steun voor het Palestijnse volk en gaat nog een stapje verder: ook dochter Chams wordt van kleins af aan met het geweld in de wereld geconfronteerd.

Een bewuste keuze van Nora, die op dezelfde wijze opgevoed werd. “Mijn ouders hebben de ellende in de wereld nooit van ons verborgen en ik wil dat ook niet voor Chams”, schrijft Nora op Instagram Stories.

“Ik ben net heel dankbaar dat ik van kinds af aan deze beelden op Al Jazeera zag thuis. Daardoor weet ik vandaag hoe lang dit allemaal al gaande is en begrijp ik de situatie beter”, gaat Nora verder. Op de video horen we hoe Nora haar dochtertje een versje aanleert, eindigend met de woorden: “Palestine will be free”.

Om haar woorden kracht bij te zetten trok de actrice vandaag naar het Brusselse Schumanplein voor een manifestatie. Nora legde de nadruk op het feit dat er vreedzaam gedemonstreerd moet worden en keurt dan ook elke vorm van geweld af.

Nora Gharib
Afbeelding bron: Instagram @noragharib