VTM

Nora Gharib kan het zelf niet geloven: "Dat is gewoon zot!"

door: COS
Nora Gharib voor 'Blind Gesprongen'
Afbeelding bron: VTM

Vanaf maandag 4 april start bij VTM het gloednieuwe 'Blind Gesprongen'. Vijf Vlamingen maken daarin een carrièresprong die hun leven ingrijpend verandert.

 

Vijf kandidaten geven hun vaste job op en springen 'blind' in een nieuw jobavontuur. Klein detail: ze hebben de nieuwe job niet zelf kunnen kiezen. Dat deden vier experten voor hen. Nora Gharib is voor het eerst bij VTM de host van dienst. Ze is zelf ervaringsdeskundige op vlak van carrièreswitches.

"Het is mijn eerste programma dat ik alleen presenteer, dat vind ik wel speciaal", zegt Nora. "Zes jaar geleden heb ik zelf een sprong gewaagd (ze schopte het tot in de halve finale van 'K3 zoekt K3', red.) en kijk waar ik nu sta. Nooit gedacht dat dit mijn passie en leven zou worden."

Nora weet hoe belangrijk het is om te doen wat je graag doet. "Ik wil samen met experts anderen aan een carrièreswitch helpen. Een leven veranderen. Het is durven, het is gokken, het is even alles loslaten en anderen blind vertrouwen. Maar wie weet beginnen ze daarna aan een heel nieuw hoofdstuk."

"Het gaat over mensen met een 'echte' job, die ook een 'echte nieuwe' job gaan doen waarvoor ze betaald worden, maar waarin ze zich evenzeer zullen moeten bewijzen", benadrukt Nora. "Dat is gewoon zot. En het is brandend actueel want nooit eerder hebben zo veel mensen met het idee gespeeld om van job te veranderen."

'Blind Gesprongen', vanaf maandag 4 april om 21.55 uur bij VTM.