VTM

Ongeziene wending vlak voor finale van 'Huis Gemaakt': Dit is nog nooit eerder gebeurd

door: LHX
Huis Gemaakt
Afbeelding bron: VTM

Op dinsdag 2 januari wordt de finale van 'Huis Gemaakt' uitgezonden op VTM. Dan komen we eindelijk te weten welk koppel een huis wint en wie zijn droom in één klap in rook ziet opgaan.

Maandenlang hebben de drie koppels in 'Huis Gemaakt' gezwoegd om een zo mooi mogelijk resultaat af te leveren voor de jury. Voor één koppel zou het avontuur normaal gezien donderdag eindigen. Er mochten immers maar twee koppels naar de finale van volgende week.

Op het allerlaatste moment kwam er echter een onverwachte wending. Juryleden Bart Appeltans, Béa Vandendael en Cerina Marchetti beoordeelden elke kamer van de drie panden op afwerking, creativiteit en eigenheid. Bavo en Kayleigh (Hasselt) bleken de hoogste score te hebben: 77 procent.

De andere twee teams eindigden amper één procent onder hen: zowel Ana en Enis (Antwerpen) als Anouk en Martin (Hasselt) kregen 76 procent. De jury trok zich even terug om te delibereren, maar kwamen even later met een verrassend verdict.

"Het traject van Aalst en Antwerpen is heel erg gelijklopend", klonk het. "Voor ons gaan Aalst én Antwerpen door naar de finale. We vinden dat ze het alle drie verdienen."

De opluchting was enorm. Hoewel het uiteraard voor één koppel slechts uitstel van executie betekent, vlogen ze elkaar in de armen. 

Het is een ongezien resultaat. Het is de eerste keer dat er in 'Huis Gemaakt' niet twee, maar drie koppels doorgaan naar de finale. Die zal ongetwijfeld extra spannend worden!

Het zijn de kijkers, een groep van 25 makelaars en 50 potentiële kopers die zullen beslissen wie er wint. Tot middernacht kon je stemmen op je favoriet via sms of vtm.be, maar inmiddels zijn de lijnen gesloten.