VTM

Regi reageert op zware teleurstelling van Hanne uit 'Regi Academy': "Het nummer leende zich goed als duet"

door: STG
RegiAcademy2022Finale.jpg
Afbeelding bron: VTM

De grote finale van 'Regi Academy' liet zaterdag heel wat stof opwaaien. Regi koos niet één, maar wel twee winnaars. Hanne werd uiteindelijk naar huis gestuurd.

Het was even schrikken toen Regi afgelopen zaterdag de winnaar bekend maakte van het tweede seizoen van 'Regi Academy'. Hij zei dat er dit seizoen niet één, maar wel twee winnaars zijn. Dat zorgde bij Hanne voor een enorme teleurstelling. Ook de fans vonden het niet proper wat Regi deed.

Gisteren zei Hanne nog in Het Laatste Nieuws dat ze na het optreden in het Sportpaleis niets meer gehoord heeft van Regi. Die laatste reageert nu voor het eerst in een gesprek met Showbits.

Het antwoord op de vraag waarom er nu precies twee winnaars zijn gekozen is simpel: "Omdat het nummer zich goed leende als duet, had ik stiekem wel gedacht: het zou een leuk duet zijn", zegt Regi. "Je kunt dan nog altijd één winnaar kiezen en als troostprijs een tweede stem". Dat vond hij een stom idee.

"Want dan moest ik weer kiezen. En toen dacht ik: Weet je wat? Dan laat ik er gewoon twee winnen", klinkt het. Een beslissing die redelijk last-minute nog gevallen is. Ook over het vertrek van Hanne wil Regi nog wat kwijt.

"Je moet het ook zo bekijken: helaas moet er altijd iemand afvallen. Maar in dit geval... Wat heb je allemaal niet meegemaakt? Je hebt in het Sportpaleis gestaan. Ze heeft twee nummers mogen zingen voor een bomvol Sportpaleis. Dat ga je altijd meedragen voor de rest van je leven", zegt Regi nog.

Bovendien laat hij ook nog weten dat Hanne zeker op de radar staat als hij nog een stem nodig heeft voor iets anders. Misschien horen we Hanne binnenkort dus nog wel op één van de nieuwe nummers die Regi gaat maken.