VTM

Sieg De Doncker heeft spijt van keuzes uit het verleden: “Ik was jong en bang”

door: ASX
Sieg De Doncker
Afbeelding bron: Instagram @siegdedoncker

In de telenovelle ‘Milo’ kruipt acteur Sieg De Doncker opnieuw in de huid van een slechterik. Na zijn passage in ‘Familie’ wordt Sieg steeds vaker gevraagd om de ‘bad guy’ te spelen. En daarvoor heeft de knappe acteur een verklaring.

“Ik denk dat ze mij voor zulke rollen vragen omdat ik dikke wenkbrauwen heb, daar kan ik heel goed kwaad mee kijken”, vertelt Sieg in weekblad Dag Allemaal. “Ik ben daar niet rouwig om, want dan krijg je de tofste scènes”, gaat het verder.

In het echte leven schuilt er allerminst kwaadaardigheid in de jonge papa en partner van VRT-gezicht Maureen Vanherberghen. “In het echte leven ben ik een lieve gast die altijd goedgezind is”, lacht Sieg.

Sinds zijn passage in ‘Familie’ gaat het hard voor de acteur. Al zou hij naar eigen zeggen liever nog eens op een podium zingen. Zeven jaar geleden waagde Sieg zijn kans in het ter ziele gegane ‘Steracteur, Sterartiest’, waarin hij derde werd.

Toen kreeg Sieg de kans om met een platenfirma in zee te gaan. Een aanbod dat de acteur toen afsloeg. “Ik was te jong en bang, ik kende die wereld niet”, verklaart Sieg. “Nu sta ik verder in het leven en weet ik beter wat ik wil. Hopelijk komt er nog eens een theatershow op mijn pad”, besluit Sieg.