VTM

Sympathie maar ook kritiek nadat 122.000 euro ingezameld werd voor Harry en Jerina uit 'Huis Gemaakt'

door: MRO
Harry en Jerina
Afbeelding bron: VTM

Harry en Jerina wonnen het huis dat ze renoveerden niet in het VTM-programma 'Huis Gemaakt'. Een inzamelactie leverde al meer dan 120.000 euro op zodat ze het huis mogelijk alsnog kunnen kopen.

Het is een enorme opsteker voor Harry en Jerina dat de crowdfunding zulk een succes is. De inzamelactie zorgt voor heel wat reacties op Facebook.

Tina: "Deze mensen zijn super, ze hebben er heel hard voor gewerkt. Zonder ervaring in zulk avontuur stappen, en maanden lang hun oogappels moeten missen. Ze verdienen een mooie start in het leven, zeker zo'n jong stel met 2 prachtige kinderen waar ze het allemaal voor gedaan hebben! Top dat er nog zoveel mensen zijn met hetzelfde gedacht, en om ook te helpen hun dromen waar te maken. Iets mooiers is er niet. Ik gun het ze in ieder geval met heel mijn hart!"

Bille: "Fijn om te horen! Alleen jammer dat een zelfstandige 35 000 eur belastingen op dat bedrag moet betalen waar hij voor moet werken."

Sybille: "Het is hun van harte gegund, maar als je eerlijk bent, zou ik het in 2 delen voor het andere koppel, zij hebben toch ook hard gewerkt."

Corry: "Vind dat niet fair naar Kenny en Amber want zij hebben ook hun uiterste best gedaan en zelfs meer en krijgen niks. Ze wisten op voorhand als ze aan dit programma meededen dat ze misschien met lege handen bleven. Moet ze dan ook voor iedereen die aan al die andere programma’s meedoen een crowdfunding starten?"

Ann: "Ik vind een crowdfunding er los over. Als we iedereen moeten sponseren die geen financiële middelen heeft om een huis te kopen, moeten we de helft van België sponsoren. Ik vind dit ook niet eerlijk tegenover het andere verliezende koppel."