Aan vertrouwen geen vertrek in het kamp van Mathieu van der Poel: “Hij zal zondag winnen”

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Komend weekend is het eindelijk zo ver: het WK veldrijden in Hoogerheide. Wordt het Wout van Aert, Mathieu van der Poel, of gaat er toch nog een derde hond met het felbegeerde been aan de haal?

Voor Mathieu van der Poel wordt het sowieso een zeer speciale editie. Het WK wordt gereden vlakbij de voormalige thuisbasis van het gezin van der Poel. Vader Adrie was zelfs mee betrokken bij de uitstippeling van het parcours.

Van der Poel sukkelde een tijdje geleden opnieuw met een rugblessure maar lijkt na zijn overwinning in het Franse Besançon net op tijd fit voor de grote confrontatie met zijn eeuwige rivaal. Coach Gerben de Knegt heeft alvast vertrouwen in een goeie afloop.

"Volgens mij zit Mathieu dicht bij zijn topvorm. Ik denk dat hij zondag zal winnen na een spannende slotronde waarin hij van Aert lost", aldus een vastberaden de Knegt bij Sporza.

Ook over de weersomstandigheden maakt de coach zich nog geen al te grote zorgen. "Een klein beetje regen zou Mathieu wel fijn vinden. Als het echt een zwaar modderfeest wordt, is Wout natuurlijk wel in het voordeel."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24